Ще има ли правителство и нова четворна коалиция? В момента текат преговори за него, като въпреки репликите, че всичко е много конструктивно, може да изникнат подводни камъни.

"Хазарта много подхожда на ситуацията. Масата, на която се играе играта, обаче е много нестабилна, заровете са хвърлени и всички клатят масата",  това каза пред Нова ТВ Харалан Александров.

Според него Румен Радев е бащата на това начинание, а Бойко Рашков е негов аватар. Той е носителят на силата, на потенциалната репресия.

"Един от начините да се управлява в такава несигурна ситуация е репресия. Предстои напрежение от предстоящ опит за еманципация на "Продължаваме промяната" от Румен Радев", смята Александров.

"Не знаем какви са иконите на новия култ "Продължаваме промяната", на пръв поглед това е пазарната икономика, либерализма. Те говорят за нулева корупция, край на прехода, ако не го правят, те няма да имат никакъв шанс да продължат", заяви още социалния антрополог.

"Тази идеология ще се разгръща в нови практики и отношения. Другите партии преживяха своята травма, в БСП тепърва ще бъдат травмирани. Най-добре от това се възползва Корнелия Нинова, която може да се окаже най-печелившия политик от тази ситуация", добави Харалан Александров.

За него от "Продължаваме промяната" са успели да "наритат" своите партньори от "Демократична България", ИТН и БСП.

От друга страна Александров се страхува, че "Възраждане" ще продължи своя мрачен възход. Според него има пряка връзка на организацията с "Атака", а Костадинов има своите лидерски качества и влиянието му ще нараства през следващите години.