Този спектакъл се прави, за да се удовлетворяват очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси по изчегъртване на ГЕРБ. Няма хляб в тези зрелища. Това заявиха от партия ГЕРБ в отговор на посещението на служебния министър на културата Велислав Минеков в сградата, където се помещава централата на партията. Той пристигна в НДК, за да връчи писмото на ГЕРБ за напускането на офисите им Двореца на културата.

„По смисъла на закона нямаме основание да напуснем това място“, заявиха от ГЕРБ.

Минеков отиде в НДК, но не влезе в офиса на ГЕРБ - остави писмото на портиераНямах време да отида до централата на вестник „Труд”, искам да спасим НДК, каза министърът на културата

Правата пораждат и задължения, те са за плащане на експлоатационни разходи и използване само за нуждите на централното ръководство, без помещението да се ползват за друга икономическа дейност. Тук офисите са от 14 години и никога не са били предмет на спор и облигационни отношения, коментира Росен Желязков от партията.

„Ние се опитахме да разберем дали областният управител е сезиран. Отговорът от ОУ беше , че отношенията ни са стриктни. Много е странен този подход, научихме за намерението на Минеков от прессъобщение“, допълни Желязков.

„Изхождаме от разбирането, че нормалната комуникация е важна. Изненадваме се, че той е дошъл да поговори пред медиите и е оставил нещо долу на пропуските, които нямат касателство към нас. Тук става въпрос, че от болната на здравата глава се прехвърля един проблем, който освен зрелището, не носи никаква стойност. Странно е и мълчанието на Радев“, заяви Тома Биков.

Молбата не е акт, напомни Томислав Дончев, и заяви, че няма никаква правна стойност.