Групата на ГЕРБ ще участва само в заседанията, в които ще се приемат конституционните промени, и няма да подкрепят нито един закон на Министерския съвет, докато не се напише механизъм за вземане на решения в сглобката.

Така те отговарят на уволнението на директора на болница "Пирогов".

Сменят директора на "Пирогов" заради лошото финансово състояние на болницатаДиректорският пос ще поеме д-р Константин Димов

"Ние многократно даваме един и същ сигнал. Когато в едно управление заедно носим тежестта на отговорността пред българските граждани, следва и заедно да вземаме решенията. Това за пореден път не се случва", обясни Десислава Атанасова от ГЕРБ.

ГЕРБ няма да поставя условия, но иска "партньорско отношение". "Започваме да мислим, че някой умишлено търси провокации", заподозря тя. Не отговори обаче кого подозира.

"Нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност. Действията в политиката носят последици. Ако искат да носим тази отговорност заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно като тяхното мнозинство с БСП и "Възраждане" по темата "Лукойл", то е редно отново да седнем на масата и да се изясним по всички тези теми", посочи Атанасова.

Тя не уточни дали парламентарната ѝ група ще бойкотира и гледането на бюджета в зала и комисия.

"За пореден път не се спазват ангажименти. Конкретният повод сега са решенията, които еднолично взема министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза депутатката.

Провал на заседанието на бюджетната комисия в НС

"Нашите нерви са здрави. Конституцията ще бъде подкрепена от парламентарната група на ГЕРБ. Надявам се, че никоя от останалите групи няма да си намери причина да не присъства в зала и да не я подкрепи, защото това е общ законопроект, зад който стоят гласовете на това мнозинство", коментира тя и припомни отговора но лидера си Борисов на въпроса колко ще издържи правителството. Тогава той каза, че срокът е колкото издържат нервите на всички, но тези на ГЕРБ били здрави заради Шенген, еврозоната и останалите приоритети на кабинета.

Партията на Бойко Борисов нямало да задвижи процедурите по избор на други регулатори.  

Борисов към своите в ГЕРБ: Защо ме ръчкате да чупим правителството?

Бойко Борисов за избора на управител и подуправител на НЗОК: Това е криза в парламентаТой е отказал среща с Габриел и Денков