"Нормално ли е една зала, която не е мръднала с метър и няма данни някой от крепежните елементи при строителството й да е поскъпнал драстично - да поскъпне от 4 до 5 пъти? Нормално ли е фирмата, която строи този голям и скъп обект да строи семейния хотел на кмета на Пловдив Иван Тотев, къщата му в центъра и на всичкото отгоре - да даде на семейната му фирма заем от1 милион лева? Това питаме в сигнала си до Европесйката комисия. Ние не сме съдници. Но, за нас като български данъкоплатци, на вас като пловдивски данъкоплатци, платили тази скъпа спортна зала - е важно да имаме отговор".

Това заяви в отговор на поставени въпроси на граждани при откриването на приемната си като евродепутат в ЖК "Тракия" в Пловдив Ангел Джамбазки.

"Нерегламентираното усвояване на публични средства през обществени поръчки се нарича корупция. И ние питаме - така ли стоят нещата с пловдивската спортна зала? Защото, докато в Парламента ни се дърлят дали да премат закона на този или онзи, всички сякаш забравят, че има НК и подобни неща, ако се докаже, че стоят така - се преследват", добави още Ангел Джамбазки.

До 45 дни, според правомощията си Европейската комисия трябва да се произнесе и по нейна преценка случаят трябва да бъде отнесен до ОЛАФ или друга институция. Ангел Джамбазки беше категоричен, че освен разследването по случая с Колодрума, е важен и отговорът на въпроса защо българските институции мълчат.

"Сегашното управление на Пловдив ни дава възможност да изберем отново Славчо Атанасов за кмет. Независимо, че зад сегашния стоят цялата държавна машина, семейството му по възходяща линия, особено единият родител, политичесите му връзки. Но, с този екип, и с подкрепата на пловдивчани, с политиката Славчо Атанасов да е близко и непосредствено до хората, Пловдив е един от градовете в  които промяна може да има", заяви Ангел Джамбазки.

"Тези избори няма да са леки. Аз се изправям срещу двамата най-богати хора  в Пловдив, срещу десния олигарх Иван Тотев и левия олигарх  Георги Гергов. Но, отново ще повторя - за мен по-голяма сила от парите има доверието на пловдивчани. И именно заради доверието на пловдивчани, не бива да допуска те да бъдат излъгани и отново да станем свидетели на манипулации и фалшификации като през 2011-а", добави Славчо Атанасов.

"Горд съм, че евродепутат открива приемна - не в Брюксел, а тук. Горд съм, че това е район "Тракия". Не защото подценявам другите райони - Пловдив е неделим, а защото, за разлика от сегашния кмет, аз смятам, че Пловдив не е само Главната улица", заяви Славчо Атанасов при откриването на приемната. Той подари на евродепутата Ангел Джамазки българското знаме като символ на това винаги да защитава интересите на България в Европейския парламент.

"За мен е чест, че откривам приемната си в Пловдив в навечерието на 6 септември - денят, в който пловдивчани отказахте да станете столичани", каза Джамбазки и предизвика аплодисментите на хората. Евродепутатът бе категоричен, че това е един от най-важните български празници, защото е един от на-ярките примери за общобългарско дело, ден, за който никой не може да каже "този или онзи ви помогна", ден в който делението на фоби или фили просто няма място.

Още новини вижте ТУК

TrafficNews.bg