Спирките на градския транспорт в Пловдив вече ще имат нови имена. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ актуализира списъка на автобусните спирки в града и започва допитване до гражданите как да се казват някои от тях. 

Освен номера, спирките на автобусните линии от вътрешноградския транспорт имат и имена, част от които за улеснение на гражданите също са обновени и съобразени с настъпилите през последните години промени в инфраструктурата на града и разкриването на нови популярни обекти, обясняват от Общината.

Като пример за това от общинското предприятие посочиха, че спирка №260, намираща се на бул. „Княгиня Мария Луиза“, северната страна /в пътната отсечка между булевардите „Източен“ и „Цар Борис III Обединител“/ сменя името си от „Папараци“ на „Малка раннохристиянска базилика“, а спирка №261 от „Подлеза на Централна поща-север“ става „Голяма раннохристиянска базилика“.

За първи път Община Пловдив представя на гражданите разработената обобщаваща таблица на спирковото стопанство и очаква предложенията за евентуални промени на имената до края на месец август на имейл op_okt@abv.bg .

Таблицата може да се види на сайта на Община Пловдив - http://www.plovdiv.bg/item/transport/ - рубриката „Актуална информация“. Освен пълното наименование на спирките, тя включва и графа за звуковото известяване в автобусите.

Вижте обобщаващата таблица:

 

TrafficNews.bg