Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че България има нужда час по-скоро от редовен кабинет. Той и представителите на политическата формация започнаха консултациите си с президента Румен Радев за съставянето на правителство.

„Тази година се явихме на три избора, които са резултат от политическата криза. Тя не настъпва за един ден. Бяхме свидетели как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Според нас преодоляването на политическата криза  ще стане чрез диалог между партиите, политическите субекти и институциите. През годините ние неведнъж сме предупреждавали, че може да стигнем до такава политическа криза. Още 2016 година нашата конференция се проведе под мотото възстановяване на нормалността, след това върху различни избори имахме – възстановяване на демокрацията, рестарт на държавността. Имали сме възможност много пъти да дефинираме какво разбираме под възстановяване на демокрацията и държавността”, каза Карадайъ. Той  допълни, че редовният кабинет трябва да се справи с множеството кризи -  здравна,  социална, икономическа, финансова

„Те изискват отговорно управление, с визия. Изискват отговорни политически субекти с бързи и спешни действия за преодоляване на кризите. Ние наистина трябва да ги ускорим като част от европейското семейство, защото според нас  закъсняхме с Плана за възстановяване и сме на ръба, както и с оперативните програми. Националният ресурс, който имаме не е достатъчен, а тези възможности, които ги имаме при одобрен План за възстановяване,  ще дадат тласък за развитието на икономиката в страната ни, както и  да се повишат доходите на гражданите и стандартът на живот”, каза лидерът на ДПС.