Предаването на управлението ще бъде спокойно. Надявам се да има приемственост за всичко онова, което сме постигнали за тези 10 месеца", заяви премиерът Гълъб Донев пред медии преди гласуването на кабинета "Денков-Габриел". 

"Най-важно за България е да има работещо редовно правителство с парламентарна подкрепа зад гърба си. Приоритетите те сами ще си ги определят, но акцентите трябва да бъдат тези, които поставят българските граждани", каза още той. 

Коментар преди гласуването на кабинета направи и лужебният министър на земеделието Явор Гечев в парламента.

"Надявам се новото правителство да върви на добре, защото всеки кабинет е кабинет на държавата. Безспорно е изострена обстановката в държавата. В политиката като че ли сме свикнали бавно да се развиват нещата, но през последните години като, че ли политиката изостава на общественото очакване. Затова може би всяко нещо е вчера. Макар че тонът, който имаше през последните няколко народни събрания не допринесе много за разбирателството между хората. Когато си говориш междуличностно, а не на национални интереси, не на 3-4-5-те неща, които трябва да свърши всяко министерство, се получава май така", каза Гечев