Двойни стандарти – така нарече влизането на народни представители без зелен сертификат в парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ. Припомняме, че днес се обсъжда проект на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Десислава Атанасова направи предложение, в което настоя или да се задължи министъра на здравеопазването да направи задължително влизането със зелен сертификат в Народното събрание, или да отмени зеления сертификат за всички български граждани и във всички обекти.

„Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народен представител. Очевидно новият смисъл е, че за народните представители могат едни правила да съществуват, за всички останали са други“, посочи Атанасова.

Мреждувременно гората се чудят как да си платят тестовете, отбеляза Атансова. Тя допълни обаче, че смъртните случаи и новозаразените продължават да са висок брой. Атанасова посочи, че предложението ѝ ще бъде облечено в два проекта, които ще представи пред Народното събрание до края на седмицата за гласуване. 

На различно мнение е Костадинов, който беше категоричен, че зелените сертификати трябва да отпаднат за всички. 

„Считаме, че трябва да се спре с това безумие. Не бива депутатите да имат различен статут и затова смятаме, че зеленият сертификат трябва да отпадне за всички“, посочи Костадин Костадинов от „Възраждане“.

„Тази лицемерна загриженост не е много приятна. Всека седмица стотици българи плащат тестовете си. Първоначално се говореше, че те ще бъдат безплатни, но манипулацията не е безплатна“, допълни Костадинов.