„Рекордна смъртност,  рекордна инфлация, рекордни цени на тока. Това направи служебното правителство за 7 месец”, обяви председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на разискванията за новото правителство.

„ Днес всички ще сме заети да коментираме новото правителство, но трябва да направим оценка, това което се случи през последните 7 месеца,  като те да получат своята политическа оценка. Радев със служебните си правителства нито разбира ролята на президента, ролята на служебното правителство. Имаха три основни задачи – справяне с ковид кризата,  организирането на изборите и изборния процес,  завършване на Плана за възстановяване. Вместо това имаме  безпрецедентен хаос във всички сфери на обществения  живот. Вместо да решат политическата криза, те я удължиха”, каза Атанасова. Тя заяви, че провалът е видим в справянето с ковид кризата, като за това говорят хилядите изгубени човешки животи.  Темпото на ваксинацията било застинало, като от 38 000 ваксинирани на ден през парил, сега паднаха на 5000 лева.

От ГЕРБ критикуваха въвеждането на зелените сертификати, което било от днес за утре, с тестовете на учениците, който се е превърнал в корупционен скандал.

„Рекорд по ниска избирателна активност и на двата избора. Дадоха се 300 млн. лева за венецуелски машини, имаше преследвания и репресии, което рушеше в доверието в партиите и демокрацията”, каза Атанасова. Тя каза, че са загубени стотици милиони заради Плана за възстановяване. Проектите и чуждестранните инвестиции се свиха, а правителството е изтеглило 3 млрд. лева нов дълг.