“Демократична България” е изненадала “Продължаваме Промяната” с искания за промени на споразумението за четворната коалиция в 12 без 5. Силно притеснени от тези действия на Христо Иванов и Атанас Атанасов,  Кирил Петков и Асен Василев са били късно днес в партийната централа на ДБ, твърдят оттам.

Рано сутринта бъдещият премиер обяви, че е постигнато съгласие между партньорите в управлението по всички точки и партиите могат вече да информират за последния вариант на коалиционното споразумение. След консултациите при президента Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев отидоха на “Позитано”.

Двама достоверни източници потвърдиха, пише 24часа, че заедно с Корнелия Нинова са уточнили всички въпроси, които по някакъв начин са притеснявали БСП за бъдещото управление. По-късно и самата лидерка на социалистите опроверга сайта “Сега”, че тя ще поеме ново министерство, свързано с държавните предприятия.

Нинова: Спекулация е, че ще има Министерство на държавните предприятияТя определи това като абсурдно

 

До часове трябва да е ясно дали вицепремиерът, излъчен от БСП, ще бъде и министър на икономиката или на социалната политика. Неочаквано обаче трите партии в “Демократична България” са влезли в сериозен сблъсък помежду си. Двамата депутати от “Зелената партия” са настояли да получат две места - освен екоминистър и вицепремиер по климата.

От друга страна, Иванов и Атанасов настояват за важни промени в коалиционното споразумение. Очевидно финалният текст няма да е готов днес. Затова и БСП отложи заседанието на Националния съвет, на което трябваше социалистите да приемат документа.