„Това е несериозно – в една екселска таблица написани едни глупости”. Така депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев коментира в студиото на „Здравей, България” някои от идеите от управленската програма на ПП-ДБ пред Нова телевизия.

По думите му от партията на Бойко Борисов са реагирали веднага, след като прочели програмата. Добрев уточни, че тази програма ще струва на държавата между 7 и 12 милиарда допълнително.

Той коментира и възможността за съставяне на редовен кабинет с първия мандат. По думите на народния представител трябва да се даде възможност на останалите партии, които искат да дадат подкрепата си за кабинет на ГЕРБ-СДС, да предложат свои експерти или политически лица. След това, решението ще е в ръцете на мандатоносителя.

„Вероятно ще предложим комбинация от политици и експерти. Ако имаме половината брой депутати, е справедливо да имаме половината министри. Една част ще бъдат политически лица, една част ще бъдат експерти”, обясни идеята на ГЕРБ Делян Добрев. 

Според него коалиция не може да бъде създадена в рамките на това НС, но важно било да се състави правителство.

Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали, категоричен е бившият енергиен министър. Според него няма как амбицията на ПП-ДБ да управлява самостоятелно да бъде оправдана.