Сериозни критики към властта отправи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Според него финансовият министър Асен Василев харчи безразборно, за да изглежда добър, а министър-председателят Николай Денков бяга от отговорност. В "Денят започва с Георги Любенов" Даниел Митов заяви, че проблемът на управляващата некоалиция е размитата отговорност.

Той коментира и блокажа за избори на председател на Общинския съвет в София, като заяви, че по време на местните избори е имало сглобка между ПП-ДБ, БСП и "Възраждане."

"Моето лично мнение е, че след като по време на кампанията се е играло по този начин и не е мислено два дни напред ще трябва да има последствия, няма как. Аз поне не виждам как Борис Бонев може да стане председател на Столичния общински съвет. Ние направихме толкова много жестове, толкова много отстъпки, редно е в крайна сметка да се съобразяват с начина, по който ние гледаме на управлението на държавата, на приоритетите, на скоростта, с която трябва да се случват определени действия", каза още Даниел Митов.