БСП седна на масата за преговори заедно с първата по численост партия „Продължаваме промяната“. Корнелия Нинова заяви към бившите си коалиционни партньори, че очаква от тях сериозно отношение. Отново напомни, че разчита на ПП да излъчи министър-председател.  

„Ние оставяме страната във финансова стабилност, икономически растеж и с много силна социална политика. Няма да бъдат леки следващите месеци. Затова смятаме да положим усилия за редовен кабинет“, заяви в началото Нинова и благодари на ПП за свършената добра работа през изминалите месеци.

 „Имаме сериозна заявка да съставим правителство. Нямаме никакви намерения да имитираме преговори, да тупаме топката, докато чакаме избори. Отново и лично заявяваме, че очакваме от вас да ни предложите министър-председател“, допълни лидерът на БСП.

Тя бе категорична в намерението си да стъпи на програмата, която коалиционните партньори са изработили при съставянето на предходния кабинет. От БСП посочиха, че днес ще бъдат проведени разговори и с останалите коалиционни партньори.

„Въпреки големите кризи, които бяха привнесени отвън, ние направихме много за засегнатите от икономиката хора. Ясно заяваме, че допълнителна политическа криза не трябва на България. 22 закона трябва да се приемат в следващите месеци. Трябва да напреднем и в Плана за възстановяване“, допълни я премиерът в оставка Кирил Петков.

Той също благодари за възможността за говорене на политики и напомни, че за него е важно приемането на закона за КПКОНПИ и номинацията на Рашков.