Ако БСП не постигне съгласие от поне 121 депутата в първия кръг на преговорите, няма да се обсъжда персонален състав на правителство и мандатът ще бъде върнат. Това обаче Корнелия Нинова след първия кръг  от преговори с „Продължаваме промяната.

Лидерът на БСП заяви, че от ПП ще обмислят кого да предложат за премиер, но се знае, че това няма да бъде Кирил Петков.  Утре и другиден ще бъдат разговорите с ДБ и ИТН, а едва след това   ще  се обсъжда и персоналния състав.

Нинова каза, че в споразумението преди три седмици трябва да се вкарат и предложения на ИТН, които не са участвали.

Относно кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ Нинова каза, че обществото трябва да даде оценка на неговата работа, а не да се правят субективни такива.

 Първо трябва да видим, че има работещо парламентарно мнозинство и тогава ще обсъждаме предложения за премиер и други постове в Министерски съвет. Това заяви Асен Василев след срещата с БСП. Вътрешнопартийни разговори по тези теми също не били водени. В случай, че мандатоносителят получи подкрепа ще бъде свикан национален съвет на ПП и тогава ще бъдат обсъдени кандидатури, заяви още Василев.

На въпрос как ще се разберат с БСП по отношение на „Газпром“ и нотата за изгонване на 70 руски дипломати, Василев каза:

 „Ние и в момента имаме договорни отношения с „Газпром“, но те не ги спазват. Отношенията с руската федерация не са прекъснати – все още има посолство както в България, така и в Москва“