Изграждането на автомагистрала “Струма” беше приоритет на правителствата на ГЕРБ. Това написа в своя профил във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Работихме неуморно и експедитивно, както хората очакваха от нас. През третия ни мандат започнахме съоръженията, които се откриват днес. Осигурихме финасирането (европейско и национално), придвижихме тежките процедури, започна строителството на най-дългия и сложен тунел ”Железница” и мостовите съоръжения от двете му страни. Имахме решение и за най-опасния участък - този през Кресненското дефиле. Което вече три години отлежава “в кошчето”. Защото тапата там си стои. И чака с години. Дано не потъне в безвремието, което през последните три години - откакто ГЕРБ не управлява, забави ритъма на цялата държава. Леко и безаварийно пътуване по новите участъци на “Струма”! Поздравления за всички, които работиха по тях! Успяхме, въпреки другите, които ни саботираха”, се казва още в публикацията на Борисов.

Пускат още 5 км от АМ "Струма", заедно с тунел "Железница"

Пускат за движение тунел "Железница" през февруариС пускането на двете тръби магистрала "Струма" ще се удължи до Симитли