Бойко Борисов даде своя глас в Банкя. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ избра да гласува с хартиена бюлетина като заяви, че така гласува целия демократичен свят. Той е категоричен, че трябва да има правителство, защото нови избори ще са „самоубийствен атентат за целия български народ”.

„По трудно ще е утре и другиден , изправени сме пред огромна инфлация, дългове, по левче от горе за бензин и нафта. Трябва да се направят много неща в държавата. Бих призовал всички да гласуват  - днес е лесно, от утре става трудно. Очаквам по-висока избирателна активност, защото това е демократичния начин да покажеш как искаш да живееш”, каза Борисов.

„Трябва много мъдрост от политиците, това е единственият изход от кризата. При тази ужасна война в Украйна, ние много ясно трябва да стоим пред демократичния свят.  Ако искаме да си извършим един самоубийствен атентат като народ това ще е да отидем на шести избори, защото тогава ще има и седми избори”

Според  него най- лошият сценарии ще бъде, ако  не се състави мнозинство.

 „Това ще е катастрофа за държавата, служебното правителство вече се задъхва, няма да може да приеме бюджет. Изключително опасно е за България да се готвим за нови избори. Аз съм готов на компромиси . Надявам се да проявим мъдрост.  ГЕРБ имаме най-големи възможности за маневри, независимо от това, че сега изглеждаме сами срещу всичко”, заяви лидерът на ГЕРБ.