"Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари - обикалят регионите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно или само тяхно. Чувам за подготовка за командировка в Щатите. Една огромна делегация да харчи държавни пари за нещо да пропагандират, че свършили те при положение, че това не е така. Аз помня, когато се скриха от срещите, когато трябваше да взимат решенията и за Уестингхаус, и за реакторите, и за ядреното гориво, и за оръжията особено за Украйна. Просто се скриха", каза Борисов.

По думите му "резултатите от министерствата никак не са добри" и ще предстоят сериозни разговори.

"Някаква такава пропаганда тече, която в никакъв случай няма да се отрази добре на ротацията и това ще им кажа днес като дойдат", посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов направи коментар и на изборите за кмет в столицата. Според него се касае за "чудовищно купуване на гласове".

"Интересно колко мълчание се струпа напоследък относно това, което чувам за изборите в София и то вече потвърдено от експертизи на съда. И ако това е така, ние сме свидетели в София на най-мащабното купуване на гласове и нарушение, което е престъпление на закона. Ако е вярно това, което съдът казва след експертизата, че няма флашки, подменяни са гласове, протоколи в полза на кандидат - в случая Терзиев, ощетяващ другите. Ние не знаем изобщо какво е ставало по страната. Изобщо този машинен вот, ако това е вярно, повтарям, а експертизата е категорична. Това става чудовищно купуване на гласове от бели якички. Това е, което вие премълчавате. Защо?".

"Няма в 300 секции гласовете. Не излизат! Не се засичат, което означава манипулация на вота, а отдолу на всяка една реклама пишеше "Купуването и продаването на гласове е престъпление. Затова буксува и СОС. Щото има нещо мръсно, нечисто, купено и това са фактите", акцентира Бойко Борисов.

Предстоящата ротация лидерът на ГЕРБ коментира:

"Нито аз, нито колегата Петков, айде да не изброявам всичките лидери, това ни е любимото ни нещо, което се случва в момента. И неслучайно започнах с това, че свършихме много добри работи, но в момента преди ротацията ще се направи много добра оценка. Корупцията в спортното министерство, мълчанието там продължава - страховито", посочи Борисов.

"От едната страна ми се задава въпрос що участвам в сглобката, а от другата страна ми казват нашите министри ще продължат да управляват и ще си правят каквото искат - ще пътуват дет си искат. Министри с 40, 50, 60 000 командировъчни платени. Страховито разхищение в правителство. Аз си спомням вие ядките ми броихте в правителствения самолет. Комисии в парламента правихте", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Нали в кампанията казахме, че ще намалим държавните разходи? Ще намалим администрацията. Като гледам списъка за командировка, който ми дадоха те 30, 40 човека са се нагласили да ходят за 5 дена в Щатите", отбеляза Борисов.