"Този уикенд е Трети март - аз имам мероприятия" - така Бойко Борисов коментира призива на Кирил Петков коалиционното споразумение на ГЕРБ да бъде представено до десет дни.

"Две седмици ги чаках да се напътуват и доколкото разбирам - никакъв резултат. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума и изречение. Това не е документ, който се пише на коляно, за да отразява щенията само на една или друга партия".

Борисов потвърди, че предложението на ГЕРБ ще предвижда ротация на премиерите, защото това е бил големият компромис, заради който Мария Габриел се отказа от поста си на еврокомисар.

"Коалиционни споразумения се правят в целия ЕС, меморандум ми звучи малко като "Джемкорп", коментира още той.

Борисов поиска смяната на военния министър Тодор Тагарев и го определи като неработещ - най-вече заради факта, че обещаните на Украйна БТР-и още са в София:

"Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента".

Партийните лидери още не са получили оценката на министрите от Денков и Габриел. Денков може да си подаде оставката когато си иска - ще я гласуваме, когато влезе в дневния ред на парламента, каза Борисов.