Пълна глупост е, че ГЕРБ иска да събори правителството, това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира скандала с освобождаването на директора на спешната болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров:

"Директорът на "Пирогов" беше нарочен, аз не го познавах, но се запознах с него и говорих с него в присъствието на вицепремиера Мария Габриел. Именно тя постави въпроса на премиера, че не е съгласна с тази смяна. В един момент Десислава Атанасова се обади на Денков да му каже , че тези поръчкови уволнения, назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни. От границата ни с Турция, където вчера беше Асен Василев с евродепутати, той лично ми се обади и ми каза, че така не се прави и да го изчакам да го обсъдим. Стана 14.00 ч и той не се обади. Премиерът обаче излезе и ни прати да си гледаме работата в парламента, което и ние правим", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че и ПП и ГЕРБ са на мнение, че дерогацията трябва да падне.

"Само че те казват да влезе в сила от 1 март, а ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, защото не виждам ние как ще се дръпнем от това да се случи януари, като ние сме го предложили", добави Борисов.

"Досега решенията на Министерски съвет са най-меко казано слаби и затова се налагаше в парламента да поемаме тежестта на Министерски съвет, помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем много работливи в парламента", каза още Борисов.