„В момента карантината се явява като спасително салче на Президентство, правителство и парламент. Ако сте безотговорни към бизнеса и хората, защо сте безотговорни към здравето. На мен от бустерната ваксина ми става лошо. Как може председател на парламент, който знае, че има симптоми, да отиде на съвет. С кой акъл отиваш да обезглавиш цялата държава?“, критично заяви Борисов след обявяването на изолацията за редица политици след срещата на КСНС вчера, след която стана ясно, че Никола Минчев е заразен COVID-19. От партия ГЕРБ проведоха брифинг с по повод вчерашното събрания на Консултативния съвет за национална сигурност.

Борисов подчерта, че е недопустимо, когато някой знае, че е болен или контактен да поставя под риск други хора.  

"И сега по нито една важна тема няма да може да се спори, ще се скрият зад мониторите на онлайна, след като месеци наред не предприеха никакви мерки. Освен далаверата с тестовете“, коментира още лидера на ГЕРБ.

 Той коментира и темата с договора между България и Северна Македония:

„Искам на господин Кирил Петков, при цялото ми уважение към него, да му кажа да прочете споразумението между Българи и Северна Македония“, заяви бившият премиер Бойко Борисов към настоящия.

Целта на това КСНС бе президента Радев да се откачи от обещанията си и да прехвърли всички на нищо подозиращия си премиер. Вчера президента му отне всякаква възможност за маневри. Защото когато всички парии са застанали над една позиция, няма как да търсят реакция. Ненужен КСНС като отговорност, държавност и необходимост. Първата му цел е да се покаже, че президентството е горната камара на парламента и че оттам се свеждат задачите на МС и на НС. Спомняте ли си премиер да не се изкаже след КСНС. А Христо Иванов после шикалкавеше, както и Вигенин, нямало му лидера“, заяви категорично Борисов.

В магазина инфлацията вече е над 30%, а мерки за газа и ток – няма. За горивата не искам да говоря, каза Борисов и припомни: Колко протести за няколко стотинки с „Мерцедес”-и и джипове направихте? Мълчание – няма я темата в свободните теми, а починалите от коронавирус са заменени с фразата „загубили битката”. В момента карантината се явява „спасително салче” на президентство, правителство и парламент, коментира още лидерът на ГЕРБ.