Бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова е на разпит днес. Това съобщи Бойко Борисов по време на събрание на редиците на ГЕРБ днес.

„Аврамова отсъства, защото е привикана на разпит. Въпреки, че вече е избрана за депутат, но очевидно не се спазват никакви закони“, заяви бившият премиер.

Той призова всички членове на партията да бъдат подготвени за подобни действия и да останат спокойни. Борисов се обърна и към кмета на Стамболийски Георги Мараджиев и го попита дали е бил арестуван преди изборите.

„Бях арестуван за кратко, за няколко часа. Направиха това, което не вярвах, че ще се случи. Претърсиха целия ми дом. Обърнаха с главата на долу и дома на 80-годишните ми родители. Проверяваха дори фризерите“, каза кмета на Стамболийски.

„Сигурно са търсили там месо от изядените от мен хора“, пошегува се в отговор Борисов.

“Искам да сте спокойни и внимателни и да се борите с нормални политически аргументи. Ние сме ясна опозиция, просто бъдете внимателно. Оттук насетне ще видим, дано се справят. Държавата ще колабира при трети избори“, каза още Бойко Борисов.

Той благодари на Цвета Караянчева, която отсъствала от събранието заради операция на внучка й.

„Тя се справи геройски в Кърджали. Знаете, че там гласуват под строй за ДПС и сега преналяха гласове за Има такъв народ. Те много се радват, че Караянчева не е депутат, но това не е от толкова голямо значение“, каза още той.