"Над 70% от хората не са излезли да гласуват. Можеше да има много стабилно управление между партиите на промяната, ГЕРБ и СДС" Това заяви бившият премиер Бойко Борисов на конференция на младежката организация на ПП ГЕРБ, която се проведе в Арбанаси.

На нея присъства и бившият вицепремиер Томислав Дончев .

"Когато два пъти подред кажеш, че Крим е руски и после пуснеш съобщение, че не са те разбрали - това беше трик", коментира той. "До края на тази година щяхме да стигнем с "Хемус" до Търново. Всичко това десетилетия ще стои така. Те няма да го направят и няма да го пуснат. Велоалея не могат да направят за една година”, каза още бившият премиер.

 „Чух за магистрала между Констанца и Истанбул. Чакайте, вие не сте си вързали големите градове на запад и север”, допълни Борисов.

"Вашите деца ще връщат онова, което причиняват тези хора. Тихомълком, без да се знае за какво, всеки понеделник по половин милиард се тегли. Тези тегления ние много пъти сме ги обсъждали, защото няма човек, който не иска да не са безплатни детските градини, да не се плаща ДДС и данък. Само социалните мерки, които предложиха вчера, са около 15 млрд. лева. Сега ще си затраят, познавам ги добре. И като ги гледам инфлацията ще отиде около 10% към декември. Милиарди вече ги няма. При 15% скок на цените на тока през 2013 г. ние давахме оставки. А сега - няма реакция", допълни още лидерът на ГЕРБ.