Бойко Борисов обясни, че е възможно да има смяна на министри при ротацията на кабинета. По думите на лидера на ГЕРБ обаче до тази стъпка ще се стигне след анализ, който да покаже дали министрите са се справили със задачите си.

Борисов отхвърли спекулациите, че ще бъде следващият премиер. „Има ясно разписано споразумение Денков – Габриел, при ротацията Габриел – Денков”, подчерта той.

„Във всяка партия има качествени личности”, отговори той на въпрос дали хора от Движението за права и свободи ще намерят място в правителството. Борисов обаче допълни: „ДПС отдавна казаха, че не желаят да участват с министри в това управление”.

Във връзка с приемането ни в Шенген лидерът на ГЕРБ отчете „малки грешки”. Истинският проблем, попречил за пълноправно членство, били годините хаос по границата.

„Сега министър Калин Стоянов мисля, че се справя много добре. Заедно с Мария Габриел и премиера Денков направиха много при преговорите. Ние с Кирил Петков помагахме чрез двете комисии”, обясни Борисов.

„С общи усилия – на държавата и на президента, включително, можем за няколко месеца да направим така, че българите да ползват и сухопътната граница като шенгенска”, смята той.