Юристът Дарина Тодорова ще бъде председател на ОИК  в Пловдив град след проведените консултации между парламентарно представените групи в Общината. Тя е от квотата на ГЕРБ, като бе предложена от Радослава Ташкова. 

През последните години Тодорова неизменно оглавяваше избирателните комисии в Пловдив област. Този път тя бе избрана да отговаря за изборите в града. Новият председател на ОИК  работеше при първото назначение на Здравко Димитров като губернатор в областна управа като юрисконсулт. С номинацията на Зико за кмет на Пловдив, явно той е настоял Тодорова да оглави градската комисия. 

През последните два мандата начело на градските комисии при парламентарни, местни, европейски или президентски избори бяха юристи в екипа на Иван Тотев.  Това бяха Илиян Иванов, който оглавява дирекция „Правна” в Община Пловдив, Тодор Тодоров – началник на обществените поръчки в администрацията, както и Деница Чингарова – зам.-кмет на район „Централен”.

Консултациите в Община Пловдив обаче завършиха с провал да конструират целия състав на Общинската избирателна комисия за избор на зам.-председатели и секретар. За последния пост настояваха от Обединени патриоти и БСП.

Поради това от ЦИК ще определят кои да са заместници и секретаря на ОИК. Общата численост от Общинската избирателна комисия е 29 души, като  ГЕРБ разполага с 11, БСП – 9, Обединени патриоти и ДПС - с по трима , Воля има двама представители,  а Демократична България е с един.