Новото правителство ще изтегли проектозакона за държавния бюджет, внесен от служебния кабинет, и ще внесе нов с 3% дефицит.

Това обяви новият финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента.

Най-важното в момента е да се изтегли закона за бюджета, който бе внесен от служебния кабинет, следващата седмица-две да бъде прегледан с всички министри спрямо програмата, която те са заложили, и да бъде внесен в парламента, така че преди парламентарната ваканция България да има бюджет за тази година, обясни Василев. И уточни, че в бюджета ще бъде заложен 3% дефицит.

Проблем има, ако проектозаконът е бил отхвърлен, но като изтеглен от вносител няма проблем да бъде внесен отново, обясни Василев технологично как ще се действа. Затова Министерския съвет ще го изтегли като вносител и ще внесе нов.

Един бюджет и две актуализации съм правил до момента, последната бе приета с 230 от 230 присъстващи. Когато се работи професионално, независимо от партийните различия, може да се свърши нещо смислено за държавата и всички да намерят причина да подкрепят един смислен бюджет,  обясни още Василев.