Решението на г-н Цацаров е лично, ние не воюваме с личности. Това коментира пред БНТ Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България" по повод обявената вчера новина, че председателят на КПКОНПИ подава оставка.

За нас е важно структурно да се справим с начина, по който работи тази комисия, подчерта Цонева.

Сотир Цацаров подава оставка като шеф на КПКОНПИ на 1 мартНа тази дата той ще внесе отчета за работата на комисията и мотивите за оставката си

„ДБ сме имали през годините много силни критики към г-н Цацаров като главен прокурор, това е известно, фамозният скандал "Цумгейт", в който и нашата политическа формация беше намесена много рязко, така че нашата позиция е категорично ясна. Много по-важно е как ние ще реформираме КПКОНПИ, за да може тя действително да осигури ефективна борба с корупцията, да бъде разделена на две - комисия, която се занимава с отнемане на незаконно придобито имущество и другата част, която се занимава с разследване на корупция“, обясни Цонева.

Тя коментира и предстоящия днес избор на председател на ВКС.

Това заседание ще се води и от правосъдния министър, излъчен от ДБ, надявам се и вярвам, че това ще бъде един добър избор, нека да видим как ще се развие дискусията и гласуването, заяви Цонева.

Оставката, която трябва също да бъде подадена, е на Иван Гешев, така че още веднъж да го призова просто да не се бави и да я подаде, призова за пореден път депутатът от ДБ, допълни тя.