Случвало ли ви се е, докато си пътувате в някой пловдивски автобус, порядъчно претъпкан, да се опитате да седнете на свободната седалка зад шофьора? И сега, ако кажете, че опитът ви се е увенчал с успех, направо ще ви завидим. Защото се оказва, че по някакво неписано правило въпросното място са си го "заплюли" кондукторите на рейсовете и често, много често, ако съдим по сигналите, които получаваме, не дават и да припари човек до него. Ето една история, която ни разказа майка на 5-годишно дете от Пловдив.

"Днес на прибиране от градината с малката се случи следното: хванахме автобус 66, рейсът беше претъпкан, имаше 1 свободно място на първата седалка отдясно на шофьора. Настаних там 5-годишната си дъщеря, а кондукторката най-нагло избута детето и седна до нея, като заяви, че аз съм била нагла да сложа малката да седне там, понеже това по закон било нейното място.

След спор с нея тя се махна от дъщеря ми, но през цялото пътуване до ЖР "Тракия", малката гледаше със страх - бе стресирана от случая. Интересно ми е докога ще се случват подобни неща, без никой да вземе мерки, и докога в автобусите ще се слуша чалга, шофьорите ще пушат цигари и ще говорят по телефона... докато возят хора?"

Това е историята. Разказваме я, защото не е единичен случай. Имаме подобни сигнали и за автобус №36. Вероятно не е лесно и на кондукторите да стоят прави цял ден в автобуса, разбираме го. Но това ли е начинът да покажеш на едно 5-годишно дете що е то справедливост, възпитание и начин на общуване? Оставяме настрана стреса...

TrafficNews.bg