Здравко Димитров все още не е взел решение дали ще се кандидатира за втори мандат като кмет на Пловдив. Това заяви градоначалникът по време на първа копка на нов проект за енергийна ефективност в ДГ „Еделвайс”.

Зико коментира и бюджета на общината за 2023 година, като той е категоричен, че няма да се вдигат данъците.

„Децата и възрастните хора винаги са ни били приоритет, да помагаме на тях е нещо, което си заслужава и го правим с удоволствие. Пловдив е вторият най-добър за живеене град. Това ще кажа на критиците. Данъците няма да се вдигнат, билетите за транспорта не са вдигнати. Паднаха продажбите, но това е в цяла България, спадът е с около 20%. Не сме си позволили да се разпростираме. Наблегнахме на улици, които трябваше да се асфалтират и на обекти, които трябваше да се реновират. Има криза да, има строителство, но няма продажби. В сайта на общината са изнесени подробни данни за бюджета. Смея да кажа, че това е един абсолютно нормален бюджет за град Пловдив. Варна е с по-голям бюджет от нас”, коментира Здравко Димитров.

Очаквайте подробности!

Бюджетът на Пловдив – фантазия от 655 млн. леваОбщественото обсъждане на финансовата рамка се превърна в предизборна трибуна