Кметът Здравко Димитров заяви, че няма притеснения относно проверката на КНКОНПИ, Икономическа полиция и прокуратурата за поръчката на „Градини и паркове” за нова техника. Припомняме, че след поредица от материали на TrafficNews и сигнали към правораздавателните органи, започна проверка за поръчката за 1 млн. лева за нова техника и втора ръка превозни средства.

КПКОНПИ даде на спецпрокуратурата новата техника на „Градини и паркове” за 1 млн. леваИкономическа полиция също проверява сделката за 10-годишните бусчета и вишки

„ Нека проверяват, за това са органите. Ако има нарушения – виновните ще бъдат глобени, аз не мисля обаче, че има такива.  Има будни граждани, а органите са длъжни да вземат отношение. Но ако не са се установят нарушения, ще видим дали тези будни граждани, ще се извинят за отнетото време, ресурс и така нататък”, каза кметът.

Близо 700 000 лева бяха платени за бусове и вишки, като цените започват от 60 000 лева за 10-годишни превозни средства. 300 000 лева пък бе дадена за косачна техника, като цените са доста по-завишени от тези на пазара.

Всичко по темата – в линковете.

Показаха 10-годишните бусове и вишки на „Градини и паркове” за 700 бона, Зико доволен

„Градини и паркове” смятат да подпишат скандалния договор с миска за скъпа техника! Всичко било изрядно

Миска доставя втора ръка бусове на „Градини и паркове” в Пловдив за 60 бона бройката