10-годишните бусове и вишки, които закупи „Градини и паркове” бяха показани днес пред медиите. TrafficNews нееднократно писа за обществената поръчка за близо 1 млн. лева с ДДС, като от тях близо 700 хиляди лева са за превозни средства, а останалите 300 за нова косачна техника.

Започна да пристига „новата” техника на „Градини и паркове” за 1 млн. лева, доставена от бургаска мискаУволниха дългогодишен зам.-шеф на предприятието за сметка на кадър на „Съюз за Пловдив”

Шефът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев заяви, че техниката е била повече от необходима, тъй като освен малко, досегашната била и крайно недостатъчна.

„Имаме 23 бригади, а превозните средства с 18-20-годишни и са недостатъчни. С тези 6 камиона ще можем да обхванем повече места и по-бързо да реагираме”, каза Козарев. Той обясни, че превозните средства са в перфектно състояние, въпреки че са 10-годишни. Отделно те имали 6 месеца гаранция.

Всички те били внос от Германия с немска сервизна история. На километражите на пътническите бусове пък пишело 140 000 км, а в Германия били безкомпромисни и нямало как да бъдат манипулирани.

Превозните средства са два пътнически форд транзит, три вишки, 6 камиончета тип самосвал, или общо 11 превозни средства.

Косачната техника е за 300 000 лева – чисто нова, като в това число влизат косачки, био дробилки, храсторези, резачки и други необходими пособия за поддръжката на зелената система.

На въпрос кой е направил техническото задание и пазарното проучване, предвид сериозните съмнения, че техниката е закупена на доста завишени цени Козарев заяви, че комисията към предприятието са направили всички тези дейности.

Кметът Здравко Димитров също разгледа техниката. Той заяви, че е доволен от видяното.

„Това е пътят, по който трябва да се върви и заменят старите машини. Ще има нова поръчка за техниката и машини, за да може да се предоставя качествена услуга”, каза Зико.

TrafficNews ще пусне сигнали в компетентните органи, които да проверят дали през тази поръчка не е ощетен сериозно бюджета на града.

Миска доставя втора ръка бусове на „Градини и паркове” в Пловдив за 60 бона бройкатаОбщинското предприятие купува драстично по-скъпа техника от свободния пазар през две софийски фирми

Зико и екипът "Градини и паркове"

Новата техника:

Превозните средства

10-годишните камиони самосвали Ивеко за 60 000 лева с ДДС

9-годишните Форд транзит за 40 000 лева с ДДС 

10-годишните камиони самосвали Мицубиши за 60 000 лева с ДДС 

Автовишките за 80 000 лева