Жълт код, сняг и ниски градуси. С такъв старт започва седмицата през последния ден на ноември. Днес е обявен жълт код за опасно време във всички област в страната. Очаква се още в най-ранните часове на деня на много места в страната дъждът да премине в сняг. В Източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток.

В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. Минималните температури се очаква да са между минус 3 и 2 градуса, а максималните между 0 и 5 градуса. Привечер от запад валежите ще спират.

Денят в Пловдивска област ще започне с дъжд,като се очаква привечер да се обърне в кратък мокър сняг. Не се очаква да  натрупа снежна покривка в областта, но в Северна България тя ще е до 5 сантиметра. Най-дебела снежна покривка очакваме да се образува в Предбалкана, по високопланинските проходи в Стара планина и в Североизточна България - там е възможно да се образуват и поледици.

Вторник и сряда ще е студено, особено там, където облачността се разкъса. Термометрите в ранните часове ще паднат до минус 5 - минус 10 градуса. Сутрешни мъгли ще понижат видимостта в някои ниски райони на страната. През втората част на седмицата – най-вече в четвъртък вечерта и в петък - ще превали дъжд, но ще остане топло за сезона. С наближаването на почивните дни вероятността за валежи ще намалява, а температурите ще се повишават леко.