Строителните дейности по ул. „Даме Груев” напредват, като фирмата „Парсек груп” довършва тротоарите и пешеходните зони. Пътното легло също е готово, като от компанията имат готовност да полагат асфалта следващата седмица. Освен него трябва да се сложи и светофарната уредба, с което Етап 1 на улицата ще бъде завършен. Управителят на фирмата Бончо Бонев обаче заяви, че все още няма информация, дали има издадено строително разрешение за Етап 2.

„Ние сме готови веднага да се прехвърлим на следващата отсечка, но нямаме информация за това дали са завършили отчуждителните процедури, както и има ли строително разрешение”, заяви Бонев.

От пресцентъра на Община Пловдив заявиха, че всички процедури за придобиване на имоти са завършени, а е въпрос на дни да се издаде и строителното разрешение. Според тях ремонта няма да спре и фирмата ще може да се прехвърли на следващата част от улица „Охрид” до ул. „Тодор Александров”.

Тази година в бюджета на града са заложни половината средства за реконструкцията – 3,7 млн. лева. От Община Пловдив обаче заявиха, че ако дейностите напреднат, при актуализацията на бюджета ще бъдат отпуснати още пари.