МВР започва дисциплинарно производство срещу директора на ОД МВР- Пловдив Васил Костадинов, заместникът му Радослав Начев, началникът на сектор "Наркотици" Тошко Гарджев, инспектор от Детска педагогическа стая и двама служители на по-ниски длъжности, научи TrafficNews.

Ден преди служебното правителство да бъде сменено от редовно, приключи проверката на Дирекция „Инспекторат“, възложена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев след скандалните нарушения, допуснати при полицейската операция в пловдивската дискотека "Bushido". В резултат на заключенията в доклада, в Министерството на вътрешните работи започва проверка за дисциплинарни нарушения. В хода ѝ ще се определят тежестта на извършените нарушения и съответните наказания.

Припомняме, че при акцията в нощното заведение на 6 май публично бяха обискирани близо 400 души, като бяха съблечени от служителите на реда в тоалетните, обискирани и принуждавани да клякат.

По жалби на потърпевши в прокурата в Пловдив също текат проверки. 

Виновните за бруталното нарушаване на човешките права на десетки хора, отишли там да се забавляват, трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Недопустимо е в 21 век, в държава - член на Европейския съюз да се толерират подобни тоталитарни практики. Очевидно хората, разпоредили тази операция, са изпълнявали поръчка или им е било обещано за тези действия да няма последствия, за да позволят този произвол. Смяната на правителството обаче явно е подействала като катализатор за действията на ръководството на министерството и директорът на пловдивската дирекция ще трябва да понесе дисциплинарна отговорност.  В зависимост от резултатите от проверките на прокуратурата , може да му се търси и наказателна. Служителите, изпълнили заповеди, които са в очевидно противоречие със законите, също ще бъдат санкционирани. 

Да се надяваме, че следващият директор на Областната дирекция ще бъде професионалист, който ще бъде наясно със законите и няма да изпълнява нечии поръчки. За съжаление през последните години начело на дирекцията бяха назначавани служители, чиято квалификация далеч не беше подходяща, за да управляват втория по големи град в държавата. Те се опитаха да приложат практики, които са били посрещани със страх и примирение в по-малки населени места. Резултатите са налице!

Кризисен ПР в МВР или спасяването на редник КостадиновМВР събира данни за акциите в заведенията в цялата страна

Протестът пред ОД МВР - Пловдив - за мишките и хората! ОБЗОРКакъв е генезисът на срамната операция? Четете плакатите!