Както и с БСП, ние влизаме в тези консултации с ДБ с идея да направим много ясна и стройна програма, с много ясни срокове, така че да може да изпълним всичко това, което сме обещали и което народът очаква от правителството. Това каза Асен Василев, кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната", в началото на срещата с "Демократична България".

ДБ иска да подобри структурата за взимане на решения в едно бъдещо управление. Трябва да намерим механизмите за по-голяма диалогичност за национални приоритети, изтъкна Христо Иванов. Да успеем да постигнем постижения по тях. Да продължим досегашния темперамент, който досегашният кабинет вложи.

Трябва да намерим конкретен и определен начин за формирането на мнозинство в парламента не просто за подкрепа на кабинета, но и за придвижване на националните приоритети, без да се отказваме от целите, които сме си поставили и ясните позиции, на които стоим, трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по националните приоритети, обясни Иванов. Така че в следващите 6 месеца да се постигнат наистина постижения, защото иначе няма смисъл да излъчваме това управление, допълни той. И обясни, че трябва да се разшири и надгради досегашния формат.