Със захлас децата от 1-ва и 2-ра група в ДГ "Буратино" слушаха приказката за Франклин, която заместник-кметът на район "Централен" Фиданка Кацарева им прочете в специално обособения кът за книги в двора. Аплодисменти предизвика и артистичното изпълнение на Йоан от 4-та група, който чете стихотворения за буквите.

„Мероприятието е част от инициативата за Деня на европейските автори /27.03.2023 г./, към която детското заведение се присъединява“, съобщи директорът на детската градина Кристина Йончева.

Сред активностите, които продължават през целия март са и ситуирането на две нови къщички за книги в двора, посещението на 3-та група в читалище „Христо Г. Данов“, театрална постановка-драматизация, която малчуганите от 4-та група представиха като истински актьори пред останалите.

В инициативата се включиха и родители на деца от 3-та група, които гостуваха в детската градина и четоха увлекателни приказки и поучителни истории. Възпитаниците в детската градина дефилираха в забавен карнавал в костюми на любимите им герои.

В Деня на европейските автори децата от 4-та група и бъдещи  ученици  ще посетят залите на Детския отдел на НБ “Иван Вазов“ заедно със своите родители и учители, където ще се потопят в магията на книгите и четенето и ще се срещнат с истински писател и творец – Катерина Кайтазова, автор на книги за големи и малки.