Зам.-кметът на район „Западен” Георги Георгиев от политическата формация „Кауза Пловдив” ще застане на подсъдимата скамейка утре. Той е обвинен, че докато е бил управител на „Кризисен центъра за деца” в Пловдив,  е извършил 16 деяния, в качеството си на длъжностно лице  към Община Пловдив, като е присвоил чужди пари в общ размер от 4118,11 лева. Те са били изплатени по сключени  граждански договори с неговия тъст Костадин Сейменски за извършване на различни ремонти по поддръжка на сградата на Кризисния център.

Самите ремонти не са били извършвани, а договорите са били подписвани през периода 28.02.2013г. – 22.06.2014г.

Обвинението е, че в кръга на службата си Георгиев е съставил 11 официални документи – констативни протоколи за приемане на извършени работи без възражения  по гражданските договори, сключени с неговия тъст. В тях, тогавашният управител на Кризисния център удостоверил неверни обстоятелства и изявления – че са изпълнени от тъста му, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тези обстоятелства и изявления – за отчитане на изпълнените работи и изплащане на сумите по договорите.

Делото стартира за втори път в Районен съд – Пловдив. През 2020 година магистратите го признаха за виновен и му дадоха година и половина условна присъда. Окръжният съд обаче върна делото за ново разглеждане, тъй като имало сериозни нарушения в процеса.

Георги Георгиев е зам.-кмет на „Западен” повече от 7 години. На последния вот дой бе кандидат-кмет на района от „Кауза Пловдив, като събра  5,30% и завърши на 6-то място. След вота той продължи да бъде на поста си.