Взривове се чуват ежедневно в подножието на Бунарджика, съобщават пловдивчани, които живеят на ул. „Волга” и в околностите. След като теренът на бившия Винпром между улиците „Ген. Данаил Николаев” и „Волга” бе разчистен до основи, са започнали изкопни работи , като разрушаването става с взривни вещества.  В карето между улиците под хълма започна изграждане на жилищен комплекс  със 152 апартамента  и 200 паркоместа. Инвеститор е компанията „Хъс Естейт”.

„От няколко седмици продължават. Гърми се ежедневно , хвърчат камъни. Децата от съседната детска градина през деня изобщо не излизат, полиция охранява района” , разказват съседи.

TrafficNews направи запитване до Пловдивския общински инспекторат във връзка с получените сигнали, а от там коментираха, че при тях също са постъпвали сигнали и е направена щателна проверка. Всички документи са били изрядни, единственото констатирано нарушение е, че ччаст от взривните дейности са били между 2 и 4 часа.  

Всички действия, свързани със взривове, са съгласувани с община Пловдив и ОД на МВР. Документите за този обект са в голяма община.

Пловдивчани, които живеят в района не са изненадани от факта, че документите на инвеститора са изрядни. Голяма част от най- спорните казуси , нажежили до червено общественото мнение в града, също са спазили буквата на закона. Какви ще са последствията за района - ще стане ясно след време.