Вече втори месец ремонт на тротоар в застой на главна улица в село Крумово, тормози живущите в населеното място. За това сигнализираха преди един месец читатели на TrafficNews, които живеят в селото.

Припомняме, че тогава живущите в селото разказаха, че тротоарът на ул. „Хан Крум”, е разкопан, а ремонтните дейности са стопирали. По този повод потърсихме коментар за случая от говорителя на EVN Крум Косев.

Тогава той заяви, че работят по полагане на мрежа за присъединяване към нова мрежа по клиентска заявка, като се извини за забавянето и допълни, че в най-кратък срок проблемът ще бъде отстранен, а тротоарната настилка възстановена.

Месец след обещанието обаче това не се е случило. Жителите на Крумово разказаха, че до ден днешен тротоарът е разбит, а развитие с ремонта няма.

Докога? Ремонт на тротоар в застой тормози жителите на село Крумово от месецПричината за разбиването на тротоара, е полагането на нова мрежа, заявиха от EVN

„Защо един месец по-късно отново трябва да пишем? Защо се чака някой да падне и да пострада в тези дупки? Ако това бъде майка с бебешка количка на кой на съвестта, ще лежи? Защо от кметство или община не се вземат в ръце и направят нещо за тези дупки, стоящи вече с месеци? На кого му пука за хората? ВИК копаят при аварии, дупките с месеци стоят. ЕВН разкопава, пак с месеци ями. Кой в крайна сметка се грижи за гражданите и кой следи кой какво разкопава и в какви срокове го възстановява?”, питат жителите.

Това е главната улица в селото и ежедневно преминават десетки хора по нея, включително и възрастни хора и майки с колички, като състоянието на настилката прави преминаването изключително трудно. Хората допълниха, че ако скоро не бъде възстановена тротоарната настилка, ще излязат на протест.