Разследването срещу бултрасите, пребили фенове на Локомотнив в Кършияка, е удължено с два месеца. През март бултраси нападнаха и пребиха футболни фенове на Локо Пловдив в Кършияка. Припомняме, че група от маскирани мъже причакаха запалянковците, които се прибирали от мача между „черно-белите” и Славия. Те са пътували с микробус "Мерцедес" и са спрели да слязат някои от пътниците на кръстовището на бул. "Дунав"  и "Васил Левски". Точно в този момент обаче попаднали на засадата. Всички са били въоръжени до зъби с метални тръби, боксове и ножове. Нападнали са ги изневиделица и буквално са ги смляли от бой.

Най-тежко бе пострадал Стоян Деянов. Младият мъж бе с тежка фрактура на черепа и вътрешен кръвоизлив. Няколко дни той бе и в кома.

В момента все още казусът е във фазата на досъдебното производство. Тъй като двама от предполагаемите нападатели са военнослужещи, делото е прехвърлено на военна прокуратура. От там съобщиха за TrafficNews.bg, че разследването е удължено с още два месеца.

Към момента няма привлечено под наказателна отговорност. Разпитите продължават, както и събирането на доказателства. Назначени са множество експертизи.

След инцидента, пострадалите веднага са наели адвокат. Наш репортер се свърза със повереника на пострадалите –  Пламен Бонев.

„ Удължиха срока, тъй като обема на разследването е много голям. Заподозрените са били с маски и трудно може да се установи съпричастността на всеки един от тях към инкриминираното деяние. Бавенето обаче създава едно чувство за безнаказаност у извършителите, а у потърпевшите и обществото усещане за липса на справедливост”, коментира адвокат Бонев .

Потрошеното превозно средство, все още не може да бъде ремонтирано, тъй като липсва експертиза и не може да се заведат щетите. Мерцедесът е фирмен и към настоящия момент е доказателство по случая. Депозирана е молба за такава експертиза, за да се констатират пораженията.

След влизане в съдебна фаза на делото, потърпевшите ще заведат и частен иск към извършителите.

„Футболното хулиганство е като туморно образование у нас. Не бива да се толерира подобна агресия, а напротив – да се борим срещу нея. В практиката срещу такива посегателства се прилага цялата строгост на закона”, допълва Пламен Бонев.

В последно време се наблюдава една плашеща тенденция – футболните срещи се превръщат в арена на кървав сблъсък между фенове. Само преди седмица пострада млада полицайка. Тя бе ранена жестоко от бомбичка в окото.

Вандалщината също е налице. Автобуси и леки коли са най-честите жертви след двубоите.

Предстои да разберем, ще има ли наказани и кога.