Най-възрастният депутат в 49-отот Народно събрание Вежди Рашидов удари първия звънец на новия парламент. В словото си той отново призова политиците за смирение и да работят за най-важното – добруването на българския народ.

„Дълбоко вярвах,че разумът е необходим, за да се оттласнем от дъното. Народът живее с липса за сигурност и  шанс за единение за нещо по-добро. Отново се срещаме с омразата, глупави мантри за миналото,  отказвайки да се гледаме в настоящото и да мислим за бъдещето.

Срещнах се с много хора по времена на кампанията - различни по характер, по мнения и позиции, по професии, но еднакви в бедността. При тях страхът от оцеляване е най-голям. Хора душевно чисто, забравени от полиците и бог, искат елементарни неща – автобус до селото, да си купят лекарствата, по-високи  пенсии, теми за оцеляването им”, каза Вежди Рашидов. Той разказа една от срещите си като кандидат за депутат от Пловдив област в село Цар Калоян. Той каза, че при него е отишъл възрастен човек, който е искал единствено да се оправя пътя до гробищата, който всеки ден изминава, където да сподели самотата си.

„Събуждайки се с отрицание всяка сутрин, ако за това станахте политици  -  не си губете времето. Нито е пътят, нито това е политика. Хората не желаят това, а искат стабилно правителство, което да гарантира спокойствието на всички, да върне надеждата и усмивките, а не да мразите за сметка на хората.

Моля ви в името на единствения приоритет пред всички нас – да наведем глава и да приемем факта, че голямата политика е низ от компромиси, в името на българския народ и неговото бъдеще”, каза Рашидов.