Глобяват жената, която бе хваната да шофира по тротоар на бул. „6-ти септември” в Пловдив. Това се случва ден, след като публикувахме статия по повод нарушението. От сектор „Пътна полиция” са установили и привикали вече извършителката, като тя ще бъде глобена за действията си.

Припомняме, че читателка на TrafficNews сигнализира, че на 12-ти август е видяла как лек автомобил се движи по тротоар и велоалея на оживено място, сред пешеходци в близост до бистро за хранене и магазини. Тя твърди, че извършената маневра е смутила околните, които са се отдръпнали встрани, за да направят място на водачката да премине.

По информация, оправданието за абсурдната маневра на шофьорката е било, че е видяла пред себе си две тежкотоварни превозни средства, които е искала да изпревари, но се е опасявала, че би могла да навлезе в насрещното платно за движение вляво и решава да ги изпревари, като премине през тротоара. 

Това обаче по никакъв начин не оправдава постъпката й, за което на нарушителката ще бъде връчен акт по закона на движение,  гласящ, че когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени пътни превозни средства, водачите на тези превозни средства са длъжни да се движат по тях, а не както в този случай по мястото отредено за пешеходци и велосипедисти.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg

Видео към случката: