Благотворителен концерт с едни от най-добрите български изпълнители - Васил Петров, Хилда Казасян и Теодосий Спасов, ще се проведе на връх 22 септември в Пловдив. Музикалният празник има за цел да бъдат набрани дарения за млади медицински специалисти, за да могат те да останат да работят и да се развиват в България. 

Концертът ще се проведе от 18 часа във вторник в зала "СИЛА". Организатори са фондация „Млади медици за България“ /ФММБ/. 

Водещ на тържеството е актьорът Николай Сотиров, присъстващите ще могат повече от час да се наслаждават на изпълненията на емблематичните Васил Петров, Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Живко Петров квартет, Йордан Тоновски квартет  и др.

На официалното откриване на ФММБ на 22 септември са поканени представители на местната и държавната власт, посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа, дипломати, депутати, неправителствени организации, представители на бизнес и културен елит. В церемонията ще се включат част от първите бенефициенти на фондацията.

Доброто здраве на нацията е по-ценно от най-голямото богатство - за да се реализира това трябва първо обществото да разбере, че може да получи качествено здравеопазване в страната си и второ младите специалисти да повярват, че могат да бъдат оценени тук, както морално, така и финансово. Като начало фондация „Млади медици за България“ ще подпомага с половин основна заплата на млад лекар на месец специалисти на възраст до 35 години, учещи и/или работещи вече медицина, дентална медицина, фармация, медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене.

Първите 25 бенефициента ще получат ежемесечна финансова подкрепа от по 500 лв. още от октомври 2020 г.

Във връзка с епидемиологичната обстановка са взети безпрецедентни мерки за защита от коронавируса в залата, с дезинфекция на въздуха и повърхностите. По време на самото тържество ще работи ефективна анти-Ковид дезинфекция на въздуха, посредством иновативни уреди със закрито кварцово излъчване, а гостите ще са настанени на необходимата дистанция.