Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 50-годишния Васил Колев. Той е предаден на съд за това, че на 24.01.2022 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 33-годишния Димитър Митков, като смъртта е настъпила на следващия ден.

Васил живеел в къща в гр. Първомай и се познавал с пострадалия покрай съседката си. На 24 януари 2022 г. двамата с още няколко души ходили до близките села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в гр. Първомай.

Отишли в къщата на обвиняемия. Там той и Димитър употребили алкохол. Между двамата възникнал спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл Димитър „сводник“.  Димитър Митков се ядосал и го ударил два пъти с юмрук.

Васил Колев решил да му отмъсти и пробол Димитър с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в областта на корема. Двамата излезли извън къщата. Там наръганият Димитър паднал на земята, а Васил го откарал в болницата.  На 25 януари 2022 г. пострадалият е починал от нараняванията.

Спрямо обвиняемия Васил Костов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.