„Поднасям искрените си извинения към параолимпийците, което направих и лично към екипите на всички 62 страни, участващи на Световното първенство по гребане в Пловдив”,заяви зам.-кметът  по спорт Георги Титюков пред TrafficNews.bg в отговор на отвореното писмо от Емил Мавродиев.

Срам! Пловдив се издъни на суперсъбитието на годината, изгаври се с параолимпийците!Пловдивчанин мъкне като чували с картофи спортисти от световно ниво, защото забравили да им сложат... рампа

Според зам.-кмета в действителност е можело да се реагира по-адекватно, ако от общинското звено, отговарящо за Античния театър, са уведомили по-рано за проблема. Относно исканата оставка от страна на Мавродиев, Георги Тиюков обясни,че съоръжението не се управлява от дирекция „Спорт”.

„Античният театър се стопанисва от „Старинен Пловдив”, която е извън моя ресор. Аз самия научих на място, че рампата не работи  заради изгоряла част преди няколко дни. Правихме постоянно оперативки в последните месеци, можеха да ни кажат, че има проблем, за да реагираме – със сигурност щяхме да измислим нещо. Не може това съоръжение да няма подобна рампа, не само за това събитие, но и за всички мероприятия.  Тъй като тази служба е извън моя ресор, аз съм пуснал докладна до кмета на Община Пловдив,който може да реши да накаже виновниците за тази ситуация”, каза Титюков.

Той каза, че всички други съоръжения, които се стопанисват от неговата дирекция и се ползват по време на Световното първенство са с достъпна среда за хора с увреждания – направени са рампи и асансьори около канала и към трибуните. Транспортът за лица с увреждания също бил постоянно ангажиран по време на състезанието, но имало по няколко курса, които трябвали да се изпълняват по едно и също време, поради това са били наети и таксита.