Кой е реалният собственик на 16 дка зад хотел „Санкт Петербург”? Този въпрос си задаваха протестиращите пловдивчани. Най-коментираното име бе на строителния предприемач от йордански произход Таха Рахман, който има редица проекти из Пловдив. Според голяма част от хората, собственикът на парцела Байрям Солак е подставено лице на Рахман, който иска да строи на парцела. TrafficNews.bg  се свърза със строителния предприемач заради казуса.

-Г-н Рахман, вече няколко пъти се споменава Вашето име в случая с 16 дка зад хотел „Санкт Петербург”. Хората смятат, че Вие сте реалния собственик на този имот и искате да строите там. Познавате ли управителя на фирмата „Парадайс гардън резиденс” Байрям Солак” и имате ли общо със сделката за имота?

- Разбира се, че нямам общо с тази сделка. Аз стоя и гледам отдалече какво се случва и слушам различни версии по казуса. Това, че се познавам с г-н Байрям Солак, че работим с него,  не трябва  да ни обвързва с подобни ситуации и казуси. Досега не съм излизал с позиция – да потвърждавам, или отричам, тъй като не  съм в такава ситуация, че да се обяснявам. Това, което е документално,  то трябва да се гледа и въобще нямам намерения да се намесвам в този спор. Ако имахме ние нещо общо с този имот, щяхме да бъдем с нашето си име и фирми, както го правим навсякъде, където сме инвеститори.

-Според вас защо се намесва Вашето име в целия казус?

-Вероятно защото живея наблизо и съм казал казвал многократно, че ако Гергов го дава този парцел за паркинг, бих ги наел за 10 години напред.  Там може да се направи такова съоръжение, което да печели  и реши проблема на квартала, а  той е много голям! Няма място за колите, хората дори паркират пред къщата ми, и аз не мога да спра колата си, когато се прибирам .  Дори се бяхме събрали с хората от квартала, за да направим  подписка, която да входираме в Община Пловдив с предложение за изграждане на паркинг, който  да е с нормална такса , за да решим всички проблеми с паркирането в зоната.

Вероятно заради това, мисълта на хората е, че ние сме замесени в нея.  Но пак казвам – нямам общо с тази сделка, и този имот не е в нашите активи.

Припомняме, че собственикът на парцела Байрям Солак заяви, че има също намерение да изгради паркинг, но не и да строи.  Той е готов да изслуша предложението на Община Пловдив.  От своя страна кметът Иван Тотев каза, че Община Пловдив може да предложи малко над 1,1 млн. лева, колкото е била последната сделка за имота.

Всичко по казуса тук:

Кметът Иван Тотев подкрепи протестиращите пловдивчани, покани ги в кабинета му СНИМКИОбщинският съвет поиска отпор от градските власти срещу собственика на парцела

Пловдивчани окупираха Общинския съвет, за да бранят парка от 16 декара СНИМКИИнициативният комитет иска гарантиране на запазване на зеленината

По сценария на Кой иска Община Пловдив да плати милиони за непродаваемия терен от 16 дка?

Ударна гражданска инициатива в Пловдив! 40 дървета Пловдивчани окупират местния парламент в сряда, искат властите да го закупят или отчуждят

Собственикът на 16-те дка зад хотел Байрям Солак не знае каква е цената на имота, купил го, защото се продава