Кметът и общинските съветници подкрепиха протестиращите пловдивчани, които бяха дошли в залата на местния парламент, за да заявят исканията си запазването на парка зад хотел „Санкт Петербург“. Председателят на инициативния комитет Асен Костов прочете декларацията за опазването на парка, като заяви, че тяхното единствено искане е паркът да се запази. Те поискаха и документи, гарантиращи, че там не може да се строи. Протестиращите разговаряха и с кмета Иван Тотев, като той покани част от тях в кабинета му следобед, за да покаже всички необходими документи по казуса, които показват, че към този момент не може да се строи там.

Общинските съветници също подкрепиха хората и застанаха зад исканията им. Слави Георгиев от НФСБ каза, че този случай трябва да стане пример за всички инвеститори в Пловдив, че не може да се строи където си поискат. Той поиска градските власти да използват всички механизми, за да се опази зелената площ, а също така и бизнесменът Байрям Солак да не получи и една стотинка за този парцел.

Дани Каназирева и Пепа Деведжиева също изразиха своята подкрепа. Деведжиева обаче смята, че за да се гарантира запазването на зелените площи най-целесъобразно би било отчуждаването на терена.

Кметът отново каза, че община Пловдив е склонна да плати същите пари с които се е изповядала последната сделка – малко над 1 милион лева. Той все пак каза, че всичко е въпрос на преговори и тепърва ще се влезе в диалог със собственика. Той потвърди, че там не може да се строи в момента, но призна, че ако собственикът поиска може да загради терена си. Той обаче се надява да не се стига до там.

Пловдивчани окупираха Общинския съвет, за да бранят парка от 16 декара СНИМКИИнициативният комитет иска гарантиране на запазване на зеленината