Над 50 души влязоха в  Общинския съвет с възгласи „искаме си парка“. Пловдивчаните са дошли на сесията на Общинския съвет, за да поставят своите искания към местната власт, с които да се опази пространството от 16 декара зад хотел „Санкт Петербург“. Хората се разграничиха от всякакви политически формации и схеми, като казаха, че единственото им искане е пространството да остане зелена площ. На първо място те ще поискат гарантиране, че пространството ще остане за зеленина в общия устройствен план, което би парирало всякакво строителство там.

„Ако това стане собственикът на парцела все едно ще има скъпа кола в гараж със свалени номера“, каза Тодор Асенов председател на инициативния комитет.

Той обясни, че при съвместна проверка между гражданите и районната администрация е станало ясно, че са изсечени 64 дървета. Хората ще поканят кмета на следващото им събиране, което ще е в неделя от 14 часа, за да обясни каква е ситуацията и да се начертаят следващите стъпки. Според хората, собственикът на терена трябва да приеме толкова пари, колкото му предложи Общината, ако бъде гарантирано, че този терен е зелена площ.

Очаквайте подробности!