Съвсем лек удар, но не заради превишена скорост. Така описва сутришната катастрофа на бул. "България", жена, която е станала пряк свидетел на инцидента.  Тя добави, че е изумена от реакцията на шофьора, който е управлявал сивия автомобил, намиращ се по средата. По думите й той е реагирал изключително агресивно, а ударът е бил доста лек.

„Ударът беше съвсем лек и щетите бяха абсолютно незначителни. Не става въпрос за несъобразена скорост, а просто за неспазена дистанция и в момента на удара момчето, което беше доста младо, не успя да реагира. Веднага, когато се удариха, водачът на сивия автомобил излезе и отиде до червеното возило, извади момчето зад волана, скъса му блузата и му удари два юмрука”, разказа пред TrafficNews пряката свидетелка.

В червеното возило е имало две момчета на възраст около 18-19 години , които изключително много са се стреснали от ситуацията и  са се извинили на шофьора, който е подходил агресивно, твърди очевидецът .

Ситуация не свършва до тук. Жената каза още, че след ударите по момчето, мъжът е отишъл до автомобила си и е казал нещо на децата, които са пътували с него. Тя разказа, че след това изведнъж на всички от сивото возило им е станало лошо, а всъщност видно не е било така. След това е извикана линейка, която да ги откара за преглед .

Това беше безсмислено, момчето на червената кола се притесни много. По-големите материални щети бяха по неговия автомобил, а не по сивия,” завърши жената. По думите на свидетелката удареното момче вече си е изкарало медицинско.

Припомняме, че верижната катастрофа затрудни за кратко движението в Пловдив тази сутрин. Пътнотранспортно произшествие стана на бул. "България" в близост до езиковите гимназии "Пловдив" и "Иван Вазов". На мястото на инцидента с три коли, имаше екипи на полицията и линейка. Няма данни за употреба на алкохол от участниците в инцидента.

От пловдивската полиция също съобщиха, че причината за катастрофата е неспазване на дистанция.

Баща и двете му деца са в болница след верижната катастрофа на бул. „България”Причината за катастрофата е неспазване на дистанция

Верижна катастрофа с три коли на бул. "България" в ПловдивКъм този момент не е ясно дали има пострадали