Стотици служители на ВМЗ – Сопот излязоха на протест в обедната си почивка. Те определиха това, като предупреждение, като изразиха недоволството си от поредната готвена рокада на ръководството на завод.

„Не може да се сменя през 3-4 месеца ръководството. Нещата са притеснителни. Искаме среща с г-жа Корнелия Нинова, която може да е била подведена.  Виждате каква е настройката на хората. Ако нашите искания не бъдат удовлетворени,ще блокираме Подбалканския път за един час, а след това и за повече”, каза един от представителите на синдикатите към ВМЗ – Сопот.  Той допълни, че ако това не свърши работа, готвят протести и палаткови лагери пред ДКК и Министерството на икономиката.

Исканията на служителите са за 200 лева увеличение на заплатата и 200 лева допълнително ваучери за храна.  Те искат промените да влязат в сила от 1 юли, а ако се смени ръководството – това не може да стане.

ВМЗ осъмна с плакати и знамена, оръжейниците настояват за среща с НиноваХората искат увеличение на заплатите и сигурност с новото ръководство