Заместник-кметът по образования Стефан Стоянов също коментира казуса със сигналите, свързани с доставянето на некачествена храна в детските учебни заведения. 

Той каза, че от години насърчават и дават права на директорите да се оказва ежедневен контрол. "Кадрите са потресаващи, което е притеснително и срамно.", допълни той.

Още вчера са изпратени допълнителни указания до всички директори да бъдат изключително прецизни и внимателни към доставките на храни. При най-малки съмнения да се връща храната и ако е наложително, договорите да бъдат прекратявани.

„Абсолютно недопустимо е да се прави най-малък компромис с храна в обществените услуги. Трябва да се вземат много, много сериозни мерки.”

Последните две години се обсъждат различни варианти за подобрение на хранене в училищата и детските градини.

Нужен е по-голям контрол върху целия процес и с помощта на държавата да се вземат още по-рестриктивни мерки.

Припомняме, че днес се състоя среща между представители на институциите се проведе в кметството на район "Централен" заради информация, че в детските заведения се предлага некачествена храна. На нея присъстваха представители на БАБХ, РЗИ, началника на отдел „Образование“ в Община Пловдив Донка Щилянова, директорите на детски заведения и ресорния заместник-кмет в района Фиданка Кацарева.  

Прокуратурата: Извършваме проверка за наличието на опасни за здравето на децата вещества в храните, от БАБХ – не знаелиНа проведената среща стана ясно, че е имало сигнали от няколко забавачници